Amandel-polentacake met citroen en sinaasappel
Ingrediënten
175 g blanke amandelen
1 biologische citroen, schoongeboend
1 biologische sinaasappel, schoongeboend
200 ml milde olijfolie
40 druppels stevia of ½ el gemalen steviablad
90 g kokosbloesemsuiker (natuurwinkel)
merg van 1 vanillestokje
¼ theelepel zout
4 biologische eieren
200 g maisgriesmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
Desgewenst:
1 bekertje crème fraîche
1 potje suikervrije bosvruchtenjam
slagroom, bij het serveren
Extra nodig:
handmixer of keukenmachine
ronde springvorm
bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder.
- Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel en pers ze uit.
- Meng in de keukenmachine of met de handmixer olijfolie, citrusrasp en -sap, stevia, kokosbloesemsuiker, vanillemerg en het zout.
- Voeg een voor een de eieren toe en klop het mengsel licht en luchtig.
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng de maisgriesmeel met het amandelmeel en de wijnsteenbakpoeder en spatel dit door het eiermengsel. Het beslag blijft vrij dun.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de cake afkoelen.
- Snijd de cake desgewenst in de breedte doormidden. Bestrijk de onderkant van de cake met crème fraîche en daarna met de jam. Zet de bovenkant erop.
- Serveer met lobbig geklopte slagroom.